Onderhoud en garantie

Onderhoud

De leveranciers staan garant voor een hoge kwaliteit van uw borstprothese. Houdt u echter rekening met het volgende:

Vanwege het draagcomfort, de levensduur en de garantievoorwaarden is het belangrijk dat u de prothese zorgvuldig onderhoudt. Spoelt u de prothese regelmatig af met lauw water en zachte zeep. Wanneer de prothese niet gedragen wordt, dient u deze bij voorkeur te bewaren in de bijgeleverde verpakking. Zo blijft de vorm het best behouden.

Plakprotheses kunnen worden gereinigd met een speciale vloeistof, zoals bijvoorbeeld de Amoena soft cleanser.

De levensduur van een prothese is gemiddeld 2 jaar. Bij de meeste zorgverzekeraars heeft u derhalve recht om  eenmaal in de 2 jaar uw prothese te vervangen. Mocht u binnen deze periode dermate van gewicht veranderen of het littekengebied is veranderd, dan is tussentijdse vervanging mogelijk (na akkoord met uw zorgverzekeraar).

Garantie  

Op alle borstprotheses wordt 2 jaar fabrieksgarantie verstrekt. Deze garantie is van toepassing op productiefouten.

Klachten

Ik zal altijd alles in het werk stellen om klachten naar tevredenheid op te lossen, mocht u desondanks van mening zijn dat ik uw klacht met betrekking tot de levering van uw borstprothese en/of prothese beha niet naar behoren heb afgehandeld, dan kunt u via onderstaande link de website van het Klachtenportaalzorg bezoeken en een formele klacht indienen. Deze organisatie neemt uw klacht dan in behandeling conform de richtlijnen van de SEMH.

https://www.klachtenportaalzorg.nl

Certificering

Gecertificeerd door de Stichting Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen