"Aandacht, rust en privacy is waar het in mijn praktijk om draait"

De Castricummer, 24 oktober 2012:

Borstprotheses, aangepaste lingerie en badkleding

Castricum – Na een borstamputatie een badpak kunnen dragen en modieuze lingerie; voor vrouwen die als gevolg van kanker een borst moeten missen lijkt dat niet vanzelfsprekend. Heleen van Essen weet wel beter. Deze sympathieke vrouw begon naast haar huis aan de Willem de Rijkelaan als gediplomeerd adviseur een praktijk in borstprotheses, speciale lingerie en badmode. De protheses kunnen op verschillende manieren ‘gedragen’ worden. Heleen: ,,Het is fijn dat er tegenwoordig zo veel mogelijk is.” En zij weet waarover ze praat. In 2008 overkwam het haar zelf. ,,Je hebt het gevoel dat iedereen ziet dat je een borst mist. Wanneer je dan vervolgens ontdekt wat er voor mogelijkheden zijn om het gemis op te vullen, herwin je je zekerheid. De wens om er juist in zo’n situatie goed uit te zien kan in mijn praktijk vervuld worden.”

Voor een eerste afspraak trekt Heleen twee uur uit. ,,Ik heb begrip voor wat mijn klanten meegemaakt hebben. Ook vrouwen die een borstsparende operatie hebben ondergaan komen langs in de praktijk.” De uitgebreide collectie laat ook veel beha’s zien zonder beugel en is verkrijgbaar in verschillende stijlen, van sportief tot elegant tot comfortabel. ,,Ook vrouwen die problemen ervaren met het dragen van een gewone beha kunnen bij mij terecht voor een passende oplossing.”

Borsten zijn onderhevig aan veranderingen door gewichtschommelingen of hormonen, dus het is slim om de prothese te laten controleren op adequaatheid na één tot twee jaar. Over het algemeen hebben vrouwen eens in de twee jaar recht op een nieuwe prothese en sommige zorgverzekeraars vergoeden zelfs eens per jaar. Heleen: ,,Ook al hebben deze vrouwen ooit hun verwijsbrief voor de eerste verstrekking ingeleverd bij een ander, is het geen probleem om nu bij mij de volgende prothese aan te schaffen, als de twee jaar verstreken zijn en de prothese aan vervanging toe is.” De maand oktober is internationaal uitgeroepen tot maand waarin borstkanker centraal staat. Daarom is Heleen uitgenodigd te praten over dit onderwerp op maandag 29 oktober van 17.00 tot 18.00 uur in de studio van radio Castricum105. De praktijk is te vinden op de Willem de Rijkelaan 22 in Castricum. Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Een afspraak maken kan via 06-47582430/0251-679162 of mail naar praktijk@heleenvanessen.nl. Kijk voor meer informatie op www.heleenvanessen.nl