Bedrijf Belicht

Uitkijkpost 7 november 2012

Bedrijf Belicht

Castricum – Uit eigen ervaring weet Heleen van Essen wat het is om met borstkanker en de gevolgen daarvan geconfronteerd te worden. Zij heeft zelf ervaren dat aandacht, rust en privacy bij het aanmeten en passen van een borstprothese en het brede aanbod in bijbehorende lingerie heeft bijgedragen aan het verwerkingsproces van het verliezen van een stuk vrouwelijkheid. Maar de praktijk waar zij zo prettig werd geholpen, was niet in de buurt gevestigd. Dit bracht haar op het plan om vrouwen uit deze regio, die een ingrijpende borstoperatie hebben ondergaan, dichter bij huis te helpen hun zelfvertrouwen over hun uiterlijk terug te krijgen. Gesteund en aangemoedigd door haar gezin heeft Heleen de opleiding voor Mamma Care adviseur met succes afgerond. In juni is ze als gediplomeerd specialiste en erkend leverancier van medische hulpmiddelen de adviespraktijk voor borstprotheses en bijbehorende lingerie gestart. Hierin kan ze bovendien haar passie voor mode, haar droom om ooit iets voor zichzelf te beginnen, haar voorkeur voor dienstverlenend werk en haar persoonlijke ervaring kwijt. ,,Alles valt op zijn plaats!”

Heleen vervolgt: ,,Het missen van een borst is iets onvoorstelbaars. Als vrouwen voor het eerst de praktijk binnenkomen, kan ik me in hun situatie verplaatsen. Het zorgvuldig aanmeten van een borstprothese en bijbehorende beha is een intiem proces.”

Heleen van Essen Borstprothese en Lingerie Advies is er zowel voor vrouwen die net geopereerd zijn en door het ziekenhuis zijn doorverwezen voor de definitieve prothese, als ook voor vrouwen die al langer een prothese dragen en die aan vervanging toe is. In beide gevallen wordt de prothese rechtstreeks gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

Heleen werkt alleen op afspraak. In een besloten en bijna huiselijke sfeer wordt men individueel geholpen en neemt Heleen uitgebreid de tijd voor het aanmeten van de juiste prothese. De praktijk heeft een grote collectie protheses van hoogwaardige kwaliteitsmerken. ,,Elke vrouw is uniek; het bepalen van de juiste cupmaat, de vorm en het gewicht van de prothese is voor iedere vrouw anders. Net zo persoonlijk is het kiezen van een bijbehorende elegante beha die comfortabel zit en goed ondersteunt. Een slecht zittende prothese en knellende lingerie kunnen lymfoedeem veroorzaken of verergeren, daarom zijn uitgebreide voorlichting en deskundig advies zo belangrijk. Mijn doel is dat je bijna vergeet dat je een prothese draagt en dat aan de buitenkant niets te zien is.”

De uitgebreide collectie in lingerie en badmode van Heleen is alles behalve saai en biedt volop keuze in stijlvolle, modieuze modellen van bekende merken. Van luxe kant, frivool, stoer of basis tot en met comfortabel zittende sportbeha’s.

Eén van de mooiste complimenten die Heleen tot nu toe heeft mogen ontvangen, is dat haar persoonlijke manier van werken en haar praktijk, waarin rust, aandacht en privacy centraal staan, als een warm bad aanvoelen.